Globaal gezien is de installatiewereld in een wervelstroom van veranderingen en opportuniteiten terecht gekomen. De bron hiervan ligt bij de mondiale klimaatproblemen die veroorzaakt worden door de uitstoot van fossiele brandstoffen. Europa zal steeds meer aandringen bij zijn lidstaten om de energievoorziening van gebouwen performanter te maken en zodanig de uitstoot meer en meer in te perken. Dit heeft natuurlijk een enorme weerslag op de bouwsector in het algemeen en de installateurs van technische installaties in het bijzonder.

De periode dat je beroep kon doen op een elektricien om je elektriciteit te plaatsen, op een loodgieter om je sanitair te plaatsen en op een chauffagist voor je verwarming is definitief voorbij.

De succesvolle installatiebedrijven van morgen zijn ofwel superspecialisten op hun eigen specifieke terrein, ofwel generalisten die door productkennis innovatieve oplossingen kunnen aanbieden om zo de best mogelijk constellatie van duurzame technieken te kunnen aanbieden aan hun klanten. Hiervoor kunnen zij steeds beroep doen op de superspecialisten voor aparte delen van een installatie.

Deze constellatie omvat vaak het hele pallet van beschikbare technieken zoals : verwarmingstechniek, warmtepompen, wkk, microwkk, thermische zonnepanelen, fotovoltaïsche zonnepanelen, pelletketels,  warmtepompboiler, koude- en warmteopslag, gebouwautomatisering enz…..

Al deze technieken vereisen een brede kennis van de installatietechniek.

Van Laeken Installatietechniek

 

de drie pijlers onder de vorm van een blaadje geven de duurzame waarden mee waarop onze bedrijfsfilosofie gebouwd is.

 

ENERGIE : zowel primaire energie zoals elektriciteit en duurzame alternatieve energie behoren tot ons werkdomein.

 

WARMTE : is in onze streek een primaire behoefte van mensen, en dit zowel in de vorm van warm water als een behaaglijke omgeving.

 

KLIMAAT : hiermee doelen we zowel op de voor het klimaat vriendelijke beschikbare technieken als op het binnenklimaat.

 

Van Laeken Installatietechniek is gespecialiseerd in volgende domeinen :

 

Samen met enkele vaste partners bieden wij op vraag van de klant ook totaalprojecten aan. Dit om in te spelen op de trend van steeds verder evoluerende gebouwtechnieken, denk maar aan bv. de airco die gestuurd wordt door de aanwezigheidsdetectie die ook de verlichting en ventilatie stuurt. 

Wij zijn er van overtuigd dat het een absolute meerwaarde is voor bouwheer of algemeen aannemer om de technieken aan één partij uit te besteden die voor een gedegen coördinatie zorgt tussen de verschillende loten. Zo blijft er voor bouwheer of algemeen aannemer meer tijd over voor hun eigen kernactiviteiten.

 

  • Elektrotechniek
  • Fotovoltaïsche panelen
  • Toegangscontrole 
  • Alarminstallaties 
  • Camerabewaking

 

Voor vrijblijvende informatie kan u Van Laeken Installatietechniek  telefonisch of via e-mail bereiken.

 

 

 

duurzame energie ! onze toekomst.